Огляд кросовий шолом LS2 MX470 Subverter


Кросовий шолом LS2 MX470 Subverter огляд

*На даний момент ця модель крос шолома знята з виробництва, на його заміну прийшла інша більш удосконалена модель позашляхового шолома LS2 MX700 Subverter Evo з покращеною підкладкою чорного кольору та новим сертифікатом безпеки ECE 22.06. Огляд на кросовий мотошолом LS2 MX700 Subverter Evo*

Коли відкриваєте коробку з новим шоломом Subverter MX470 від LS2, перше враження, що це шолом призначений для їзди на гірських велосипедах, так як не часто зустрінеш безліч вентиляційних отворів на мотоциклетних позашляхових шоломах. У той же час, взявши його в руки, розумієте, що це якісний продукт: агресивний вид форми шолома, дизайн і тактильні відчуття приваблюють до себе, його так і хочеться відразу вдягнути та використати за призначенням. На додаток до шолома виробник додав два блискучі спойлери (за замовчуванням у шолом інтегровані два спойлери білого кольору спереду та ззаду), щоб користувач зміг трохи змінити зовнішній вигляд шолома або вони можуть бути використані як запасні частини у разі їхньої поломки.

Крос шолом Subverter досить легкий і має відмінну наскрізну вентиляцію, щоб обдувати голову райдера у спеку. Конструкція зовнішньої оболонки корпусу шолома виконана з ударостійкого полімерного сплаву KPA (Kinetic Polymer Alloy) суміш термопластику та полікарбонату, який має легку вагу і достатні амортизуючі властивості, щоб погашати енергію від ударів. Позашляховий шолом LS2 MX470 Subverter виробляється в трьох розмірах корпусу для оптимального підбору розміру з довгою овальною оболонкою. Коли вперше надягаєте його (за умови правильного підбору розміру) він щільно обволікає голову, а якщо не звикли до щільного припасування, тоді варто приміряти на розмір більше, але враховуйте, що з часом шолом трохи розноситься. Мотошолом LS2 MX470 добре збалансований з усіх боків і райдер швидко звикає до його невеликої ваги.

У шолом встановлено внутрішню систему захисту від кутових ударів у вигляді інтегрованого листа полікарбонату між підкладкою та внутрішнім захисним EPS шаром. Завдяки такій конструкції ударне навантаження розподіляється по всій площі шолома та захищає від ударів по дотичній траєкторії, які можуть спричинити струс мозку. Внутрішня оболонка EPS шар виготовлена ​​з пінополістиролу різної щільності для поглинання енергії від ударів та запобігання травмам головного мозку. Завдяки сукупності таких захисних властивостей цей шолом отримав сертифікат безпеки ECE 22.05 та DOT. Наступним додаванням до безпеки є міцний ремень підборіддя з алюмінієвою надійною застібкою подвійного кільця, який з'єднаний з оболонкою шолома через металеву трикутну пластину. Кросовий шолом LS2 MX470 Subverter оснащений системою аварійного звільнення з голови гонщика, за допомогою якої, видаливши щічні подушки, мотошолом простіше знімається з голови потерпілого і з меншою часткою ймовірності нанесення додаткової травми шийним хребцям.

Внутрішня знімна підкладка має ергономічну форму, що повторює контури обличчя з щічними подушками, вирізаними за допомогою лазера без склейки швів. Підкладка виконана з дихаючої технологічної приємної на дотик тканини (мікроволокно), яка відмінно вбирає піт вологу і допомагає охолодитися в спеку. Внутрішній вкладиш продувається і добре працює з безліччю отворів вентиляцій, які розташовані по всій площі шолома. Шолом кросовий LS2 MX470 Subverter настільки добре провентильований, що іноді райдер може забути про шолом на голові. Всі отвори для вентиляції закриті міцною пластиковою сіткою у вигляді сот. Захист підборіддя, що виступає вперед, добре провітрюється і там достатньо вільного місця, щоб райдеру комфортно дихалося під час виснажливих перегонів.

Знімний захисний регульований козирок (вгору-низ і вперед-назад) гнучкий і кріпиться за допомогою трьох пластикових гвинтів, запасні гвинти входять в комплект. Форма козирка трохи задерта до верху та доповнює загальний агресивний вигляд шолома. Він захищає від сонця каміння і бруду, однак, коли він знаходиться в нижньому положенні, з'являється невелика область, яка дозволяє сонячним променям зліпити в очі через квадратні отвори на козирку залежно від того, як ви тримаєте голову. Позашляховий шолом Subverter LS2 MX470 має відмінний периферійний огляд як по горизонталі, так і по вертикалі і сумісний з кросовими окулярами більшості фірм. Конструкція потиличної частини шолома дозволяє закріплювати кросовий захист шиї різних виробників.

Підсумок

Кросовий шолом від LS2 MX470 Subverter це відмінний продукт на ринку за порівняно не високою ціною: зручний, легка вага 1300гр, з гарною продуктивністю, відмінно вентильований. Він піднімає планку захисту та комфорту для райдерів позашляхового світу, які їздять бездоріжжям на мотоциклах або чотирьох колісній техніці всюдиходах і квадроциклах. Гонщики зможуть вибрати для себе таку розмальовку шолома, яка найбільше підходить для них, керуючись своїми уподобаннями, чи то однотонна або різнокольорова модель благо є з чого вибрати: дванадцять кольорових моделей і три однотонні у глянсовому або матовому виконанні не залишать байдужим багатьох вимогливих користувачів. У комплект також входить якісний нейлоновий щільний чохол для перенесення та зберігання шолома.

Придбати крос шолом LS2 MX470 Subverter з доставкою в Україні без передоплати Житомир, Харків, Дніпро, Тернопіль, Івано-Франківськ, Львів, Чернігів, Одеса та інші.