Як поміняти повітряний фільтр на мотоциклі


Як замінити повітряний фільтр для мотоцикла

Мотоциклетний двигун повинен отримувати достатньо свіжого повітря, щоб він міг працювати на повну потужність, тому повітряний фільтр час від часу рекомендується чистити або міняти. Заміна повітряного фільтра на мотоциклі є важливою частиною, яку ви повинні навчитися робити самостійно, це допомагає підтримувати мотоцикл в робочому стані. Самостійне обслуговування вашого мотоцикла не лише допоможе зберегти бюджет, а й змусить себе трохи відчути майстром. Якщо при заміні повітряного фільтра зіткнетеся, з якимись труднощами ви завжди зможете звернутися до посібника користувача або до знайомих мотоциклістів для отримання додаткової інформації.

  1. Визначте, де на мотоциклі знаходиться повітряний фільтр, його положення може змінюватись в залежності від марки та моделі мотоцикла. Якщо не знаєте, де він знаходиться, перевірте бічні сторони двигуна та місце під паливним баком.
  2. Коли ви знайшли повітряний фільтр на боці двигуна, зніміть кришку і перейдіть до шостого пункту.
  3. Якщо виявили фільтр під паливним баком, зніміть сидіння і всі частини, які можуть заважати, щоб була можливість зняти бак і отримати доступ до повітряного фільтра.
  4. На випадок, коли доведеться зняти бак, обов'язково перекрийте паливний кран.
  5. Відкрутіть болти навколо бака та від'єднайте дроти та шланги. Обов'язково позначте, які дроти куди приєднуються, щоб була можливість з легкістю встановити їх на місце. Злийте залишки палива, як тільки бак звільниться, зніміть його. Будьте обережні, щоби не пролити паливо.
  6. Тепер, коли зняли фільтр, ми рекомендуємо закрити патрубок повітрозабірника чистою ганчіркою, щоб запобігти випадковому попаданню різного роду сміття в двигун.
  7. Паперовий або бавовняний фільтр можна спробувати продути стисненим повітрям, щоб очистити його, за умови, що він не дуже забруднений. Відтінок кольору фільтруючого елемента із зовнішнього боку не повинен сильно відрізнятиметься від відтінку на внутрішній стороні. Але якщо він став непридатним, просто замінюєте його новим. Поролоновий фільтр можна обережно без зайвого віджиму помити, використовуючи при цьому спеціальні рідини або мильний розчин (але не мило), потім дати йому просохнути, потім змастити спеціальним маслом для фільтрів і поставити його назад.
  8. Коли закінчите, встановіть фільтр на місце. Потім у зворотному порядку зберіть усі деталі, які знімали раніше, щоб дістатися повітряного фільтра.

Повітряні фільтри це важлива частина для нормальної роботи двигуна мотоцикла, але деякі мотоциклісти-початківці втрачають це з виду. Щоб мотоцикл справно працював, перевіряйте фільтр повітряний тоді, коли будете робити заміну масла. А коли їздите бездоріжжям або в дуже запорошених умовах слід перевіряти повітряний фільтр після кожної поїздки. Поїздка з чистим повітряним фільтром продовжує термін служби мотора, а також дозволяє мотоциклетному двигуну дихати легко, швидше обертатися і розвивати максимальну потужність - це те, що радує кожного гонщика!

*Ця інформація щодо заміни повітряного фільтра є узагальненою залежно від виду, марки та виробника мототехніки.