Мотошолом інтеграл LS2 FF320 Stream Evo огляд


Мотоциклетний шолом LS2 FF320 Stream Evo огляд

Бюджетний сертифікований мотоциклетний шолом LS2 FF320 Stream Evo ціною близько 100€ з функціями мотошоломів преміум класу. Він розрахований на мотоциклістів, які їздять на різних типах мотоциклах, чи це спортивний, туристичний або круїзер. Цей шолом отримав три зірки безпеки від британської компанії SHARP, яка займається тестуванням мотошоломів, наближених до аварійних ситуацій. Це не дорогий шолом, але він поставляється з деякими корисними функціями, яких немає в дешевших шоломах.

Загальні характеристики

Закритий шолом інтеграл LS2 FF320 Stream Evo із зовнішньою оболонкою з полікарбонату овальної форми зі знімною внутрішньою підкладкою, обробленою по краях лазером. Європейська сертифікація шолома ECE 22.05. Рейтинг захисту 3 зірки за тестом SHARP. Регульована клямка з металу. Вбудована підкачка щік для кращої посадки шолома (у старих моделях, у новіших моделях 2017 року цю опцію прибрали). Висувні окуляри. Візор на шоломі оптично коректний класу А захищає від ультрафіолету. Виготовляється лише в одному розмірі оболонки. Вага шолома середня 1500 гр. Розмір 2XS-3XL. Вартість від 95€ до 105€.

Безпека

Іспанська фірма LS2 має свій власний завод у Китаї, де виробляє шоломи на сучасному обладнанні з високим контролем якості. Мотошолом для мотоцикла LS2 FF320 Stream Evo був ретельно протестований на заводі та отримав європейську сертифікацію ECE 22.05. Також шолом тестувався організацією SHARP у лабораторії, де він отримав три зірки з п'яти, це не найкращий показник, але для недорогого мотошолома це все одно добрий результат. На мотошоломі присутній надійний посилений ремінець підборіддя з мікрометричною защіпкою тріскачкою і покроковим регулюванням для безпечної фіксації шолома. Шкаралупа на шоломі із полікарбонату виконана за технологією HPTT методом тиску. Внутрішній ударопоглинаючий шар EPS із пінополістиролу, який добре гасить енергію удару на малих та великих швидкостях.

Шумоізоляція

Як ми вже не раз говорили в наших оглядах рівень шуму залежить від типу їзди на мотоциклі незалежно від того, чи встановлено у вас вітрове скло чи ні. Також на шум може впливати швидкісний режим, тип мотоцикла та стиль їзди. Деякі власники вважають, що з шумоізоляцією у FF320 Stream Evo все гаразд, тоді як інші кажуть, що це шумний шолом, але якщо на трасі використовувати мотоберуші для вух це допоможе значно знизити рівень шуму. М'яка тактильно приємна на дотик накладка на підборіддя, яка знаходиться знизу шолома LS2 Stream, допомагає знизити шумність і захищає від потоку холодного вітру.

Вентиляція

Хороша вентиляція на мотошоломі необхідна райдеру в спекотні літні дні, вона допомагає уникнути запотівання візора в прохолодну погоду. Вентиляція на LS2 FF320 Stream Evo здійснюється за допомогою регульованих повзунків двох налобних отворів та одного широкого отвору з тумблером на підборідді. Вентиляційні екстрактори легко регулюються в моторукавичках. Дозволяють повітрю проходити через внутрішні канали всередині шолома та виходити із потиличної частини через випускні канали. Проте, не дивлячись на хорошу вентиляцію, якщо їхатимете в холодний або дощовий день візор на шоломі може запітніти, в цьому випадку допоможе встановлення протитуманної вставки пінлок.

Візор

Шолом LS2 Stream Evo поставляється з оптично правильним прозорим візором із удароміцного полікарбонату Class A товщиною до 3 мм з плавним регулюванням положення. Оптично правильний візор це означає, що при перегляді через таке скло дуже мало візуальних спотворень. Такий візор не повинен спотворювати предмети та ландшафт, коли ви повертаєте голову у різних напрямках. Шолом оснащений системою швидкої заміни візора Quick Release System, візор має захист від ультрафіолету та дрібних подряпин. Має кріплення під анти запотіваючу вставку PinLock. У дощову або холодну погоду протитуманна вставка на візорі допоможе з проблемою запотівання. Приємна особливість цього візора полягає в тому, що його легко відкривати і закривати однією рукою навіть у грубих рукавичках.

Тоновані окуляри

Шолом для мотоцикла LS2 FF320 забезпечений системою Twin Shield додатковим візором -сонцезахисними тонованими окулярами із захистом від ультрафіолету, що допомагає захистити очі мотоцикліста від яскравого сонця. Очевидно, що сонцезахисні окуляри повинні відповідати різним формам осіб і носа, тому деякі власники відзначали, що вони не опускаються надто низько і тому у деяких людей виходить невеликий просвіт у нижній частині окулярів, який завдає деякого дискомфорту в огляді. За роботу окулярів відповідає невеликий важіль, за допомогою якого можна підняти або опустити окуляри, важіль розташований з лівого боку шолома, їм буде зручно керувати в моторукавичках.

Комфорт та розмір

Слід зазначити, що мотошолом LS2 Stream Evo більше призначений для людей з овальною формою голови, крім того, думка деяких людей розділилася з приводу правильного розміру. Одні стверджують, що шолом підходить за розміром (хоч і дуже щільно), інші вважають, що треба брати на розмір більше. Тому купуйте FF320 Stream Evo тільки у перевірених продавців, якщо не підійде розмір, тоді можна буде обміняти на більший розмір. Якщо раніше у вас був шолом, який сильно притискався до чола і викликав дискомфорт, це означає, що у вас овальний тип голови. У цьому випадку такий мотошолом має добре вам підійти. Внутрішня підкладка шолома з м'якого швидковисихаючого матеріалу, що добре вбирає вологу, на голові вона приємна і зручна. Внутрішній вкладиш є знімним, гіпоалергенним (не викликає алергічної реакції) його можна прати. Краї підкладки обробляю на заводі лазером без клею. Для людей, у яких поганий зір у цьому шоломі можна без проблем використовувати окуляри з діоптріями. Знизу на підкладці знаходиться світлоповертаюча смуга для підвищення безпеки в умовах поганої видимості, яка світиться у світлі відбиваючих фар.

Зовнішній вигляд та графіка

LS2 FF320 Stream Evo виглядає модно і сучасно, як і належить нинішнім просунутим шоломам на сьогоднішній день. Дизайнери компанії LS2 добре попрацювали, створюючи актуальний дизайн та сучасну яскраву графіку шоломів FF320 Stream Evo. Серія цих мотошоломів представлена ​​на ринку в монохромному дизайні (білий та чорний глянець, чорний матовий), а також із виразною графікою: Bang, Kub, Jink, Hype, Commander, Axis. Не забули і про райдерів жінок, випустивши мотошолома з жіночим розфарбуванням: Lux та Wind.

Підсумок

Шолом Stream LS2 FF320 Evo це не найлегший і безпечніший продукт на ринку, але безперечно ви отримуєте сертифікований мотошолом з безліччю функцій за дійсно привабливою ціною! Так що якщо вибираєте функціональний зручний шолом з відмінною вентиляцією, тонованими окулярами, візором з полікарбонату та правильним оглядом за бюджетною ціною і не хочете переплачувати за бренд, тоді варто звернути увагу на цей мотошлемак.

Рейтинг

Безпека ★★★

Комфорт ★★★★

Шумоізоляція ★★

Особливості ★★★★

Вартість ★★★★★

Загальний рейтинг: 3,7 ★★★★

Купити якісний інтегральний мотошолом з окулярами LS2 FF320 Stream Evo в інтернет-магазині MotoKent з безкоштовною доставкою по Україні.